سخن دبیر همایش

ششمین همایش ریاضیات و علوم انسانی روزهای دوم و سوم اردیبشت 1399 در دانشکده‌های ریاضی و اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با پشتوانۀ برگزاری پنج همایش قبلی در طول یازده سال گذشته، برگزار خواهد شد. هدف این است که شرکت کنندگان در این همایش تجربیات علمی، آموزشی، اداری و فنی خود و موسساتی را که به آن وابسته‌اند، به اشتراک بگذارند. بنابراین یک نتیجۀ فوری برگزاری این همایش شناخت نقاط قوت و ضعف این افراد و موسسات و لذا برقراری پیوند بین آن‌ها جهت یاری رساندن به یکدیگر است. برقراری این پیوند وقتی اهمیت پیدا می‌کند که دانش‌اموختگان رشته های ریاضیات مالی، اقتصاد، مدیریت مالی، مهندسی مالی، بیمه و بیم سنجی در این همایش با همکاران بالقوۀ خود در موسسات مالی و پولی آشنا شده و در آینده‌ای نه چندان دور به یاری آن‌ها شتافته و شغل مورد نظر خود را پیدا می‌کنند. هدفی که بنیان‌گذاران رشتۀ ریاضیات مالی از بدو تاسیس در صدد دستیابی به آن بوده و هستند.

ریاضیات مالی به مثابۀ ریاضیات بورس، بانک، و بیمه نقطۀ همرس چندین رشتۀ ریاضی از یک طرف و چندین رشتۀ اقتصادی و مدیریتی از طرف دیگر است. بنابراین تحقیقات اصیل در آن نیز نیازمند همکاری‌ متخصصین  مختلف علمی و لذا نیازمند همکاری تیمی است. بنابراین یکی دیگر از هدف‌های برگزاری این همایش فراهم کردن بستر همکاری‌های چند جانبۀ علمی، آموزشی، و فنی  بین شرکت‌کنندگان در همایش است.

تا جایی که به یاد می‌اورم محورهای هر یک از همایش‌های ریاضیات و علوم انسانی نسبت به دورۀ قبلی به روز می‌شده‌است. ششمین همایش ریاضیات و علوم انسانی نیز از این قاعده مستثنا نیست. رمز ارزها که از مفاهیم جدید و مهم بازار سرمایه در قرن بیست و یکم هستند و نخستین بار در سال 97 در پنجمین همایش ریاضیات و علوم انسانی با یک سخنرانی مدعو  مورد استقبال قرار گرفتند، در این دوره از محورهای همایش اند.

اعضای کمیتۀ علمی همایش از دانشگاه‌ها و موسساتی دعوت شده‌اند که به نحوی در گروه‌های خود با رشتۀ ‌ریاضیات مالی سروکار دارند و متناسب با افزایش محورهای همایش مطابق با تخصص‌های مورد نیاز برای محورهای جدید دعوت به همکاری می‌شوند. در مورد ششمین همایش اعضای این کمیته از 13 دانشگاه دعوت شده‌اند.

کمیتۀ برگزاری ششمین همایش ریاضیات و علوم انسانی، این همایش را میعادگاه کنشگران بازار سرمایه، اساتید محترم دانشگاه، علاقمندان به مباحت: بورس و بانک و بیمه، دانشجویان: ریاضیات مالی، اقتصاد، مهندسی مالی، مدیریت مالی، اقتصاد مالی، بیمه، و بیم‌سنجی، می‌داند و همگان را دعوت می‌کند که در آن فعالانه شرکت نمایند.

محمد جلوداری ممقانی

دبیر ششمین همایش ریاضیات و علوم انسانی